DEPILACIJA ŠEĆERNOM PASTOM

Depilacija šećernom pastom, poznata kao i egipatska depilacija, potpuno je prirodan način odstranjivanja dlačica iz korena. Kada govorimo o prirodnosti, prvenstveno se misli na sastav paste za depilaciju, koji obuhvata šećer, voćne kiseline i vodu. Takodje, prilikom same izvedbe depilacije, dlačice se uklanjaju iz korena u onom smeru u kom izrastaju, čime se izbegava njihovo lomljenje, što bi u suprotnom dovelo do urastanja i brže pojave novih.

Šećer je jedan od najboljih prirodnih konzervansa koji sprečava nastanak i razvoj bakterija, tako da je šećerna pasta potpuno higijenska i 100% prirodna. Ako bismo ovde povukli paralelu sa voskom za depilaciju, mogli bismo reći da vosak često ima u svom sastavu hemijske dodatke, koji mogu uzrokovati iritacije, pa čak i alergije.

Bitno je napomenuti da se šećerna pasta topi u kontaktu sa vodom, jednostavno se skida kako sa tela, tako i sa garderobe, za razliku od voska koji se skida uljima, odnosno i nemoguće ga je skinuti ako vam dospe na garderobu.

Ovaj način depilacije pogodan je za osobe sa osetljivom kožom, jer ne izaziva iritaciju, crvenilo i bubuljice, već deluje protivupalno i antialergijski. Čak je jedina preporuka za depilaciju osetljivih delova kao što su lice, pazuh i intimna zona. Osobe koje pate od proširenih vena, psorijaze, ekcema ili sličnog, takodje mogu sebi priuštiti ovu vrstu depilacije. Razlog tome je što je šećerna pasta blaga, prirodna, ne lepi se za kožu, te tako ne kida žive stanice kože poput voska, već samo lagano uklanja odumrle ćelije i čupa dlačice iz korena, čineći kožu mekom i baršunastom. Ovo je moguće iz razloga što temperatura tela lagano topi pastu i onemogućava joj lepljenje za kožu. Pasta hvata samo dlačice i odstranjuje odumrle stanice kože, radeći blagi piling. Smatra se jednom od najučinkovitijih i najmanje bolnom metodom uklanjanja neželjenih dlačica. Za osobe sa proširenim venama dozvoljena je upotreba, jer je temperatura paste za depilaciju zapravo sobna temperatura, eventualno malo toplija zbog lakšeg nanošenja. Temperatura voska za depilaciju je mnogo veća, što dovodi kako do pucanja kapilara, tako i do stvaranja neprijatnosti kod osoba sa proširenim venama.

Kod šećerne paste je zanimljivo što može da odstrani i jako male dlačice, Redovnom depilacijom šećernom pastom doprinosite tome da dlačice postaju redje, mekše, paperjaste, slabi koren dlake i one polako nestaju. Naravno, za one koji su ceo život brijali dlačice brijačem, trebaće malo strpljenja. Takodje, osobe sa problemom uraslih dlaka, bilo da je od brijanja, voska ili aparatića za depilaciju, moraće biti strpljivije da bi se ponovo uspostavio normalan rast dlake, kako bi polako počelo njihovo proredjivanje. Naravno, rezultati su uočljivi već posle prve depilacije, ali to nije ono čime bismo trebali biti zadovoljni.

Kao što je već rečeno, šećerna pasta je higijenska, ne koristi se u više navrata, već se  baca odmah nakon upotrebe na klijentu. Šećer kao prirodni konzervans sprečava razvijanje bakterija i ne može se pokvariti. Zbog nemogućnosti stvaranja bakterija, ne postoji rizik od pojave infekcije prilikom depilacije intimnih delova tela.

DEPILACIJA U TRUDNOĆI - zbog svega gore navedenog, depilacija šećernom pastom je potpuno bezbedna za trudnice. Kozmetičar koji izvodi depilaciju, posebno vodi brigu o osetljivosti kože trudnice, hormonskom statusu i sličnim uticajima.


U nekim salonima, radi se sa šećernom pastom koja se nalazi u patronama, ali budite oprezni, to nije šećerna pasta, već šećerni vosak, koji se skida trakama. Ima svojstva kao običan vosak, Prava šećerna pasta, skida se rućno ili pomoću špatulice.

Ukratko o prednostima šećerne paste za depilaciju u odnosu na druge načine odstranjivanja neželjenih dlačica:
- nanošenje u suprotnom smeru od rasta dlačica, čupanje u smeru rasta dlačica
- ulazi u samo dno folikula dlake, čupa iz korena
- nema uraslih dlačica
- smanjuje se broj dlačica tokom redovnih depilacija
- dlačice su mekše i tanje
- manje boli od depilacije voskom
- ne izaziva iritaciju, crvenilo, bubuljice
- antialergijska i protivupalna
- kože posle depilacije je baršunasta
- radi blagi piling kože
- pogodna za trudnice
- pogodna za osetljivu kožu 
- pogodna za osobe sa proširenim venama, popucalim kapilarima, psorijazom, ekcemima...
- nežna, efikasna i prirodna
- potpuno higijenska



Коментари

Популарни постови са овог блога

OPIS TOKA DEPILACIJE ŠEĆERNOM PASTOM U SALONU

HIGIJENSKI TRETMAN LICA - PURE BABOR